Full fart igjen på Sandbakken

Nå er det full fart på Sandbakken igjen. De første kundene var på plass kort tid etter kl. 10 lørdag, da Gunn Oftedal og Sébastien Barrault åpnet dørene for første gang som nytt vertskap. 

– Den første helgen har vært både travel og veldig hyggelig, forteller Sébastien Barrault og Gunn Oftedal etter sin første helg som nytt vertskap på Sandbakken. Det var tydelig at mange Østmarka-venner hadde savnet serveringen på Sandbakken, for både lørdag og søndag kom det en jevn strøm av folk som ville hilse på det nye vertskapet og kjøpe en kopp kaffe med noe godt attåt. Vafler, for eksempel.

De første gjestene var på plass allerede noen få minutter etter kl. 10 lørdag formiddag. Da kom blant annet det forrige bestyrerparet på Sandbakken, Irene Asphaug og Even Saugstad, innom med lykkeønskninger og en blomsterbukett. Resten av dagen kom det en jevn strøm av folk, og det vanket mange lovord om serveringen.

Gjestene kom tidlig

– Også søndag formiddag kom de første gjestene tidlig, for da kom det en stor gruppe ungdommer som skulle ut på treningstur i Østmarka. Vi hadde heldigvis sikret oss litt hjelp av venner disse første dagene, slik at Gunn og jeg kunne få tid til å snakke med gjestene og bli kjent med dem. Mange av gjestene sa at de var glade for at Sandbakken hadde åpnet igjen, og slikt er jo hyggelig å høre, sier Barrault.

Sébastien Barrault og Gunn Oftedal reiste fra Svalbard til Sandbakken bare en uke før åpningen. Gunn er opprinnelig fra Jørpeland og utdannet kokk, mens sveitsiskfødte Sébastien har vært forskningsrådgiver ved Kings Bay Marine Laboratory og stasjonsleder ved den tysk/franske forskningsstasjonen Awipew i Ny-Ålesund på Svalbard. 

Hundene er trekkplaster

Gunn og Sébastien var aktive hundekjørere mens de bodde på Svalbard, og trekkhundene er med til Sandbakken.

– Vi får håpe det blir mye snø i Østmarka i vinter, slik at både skiløpere og trekkhundene våre får sjansen til å boltre seg. Østmarka er nok veldig forskjellig fra Svalbard, men allerede nå kan vi fastslå at vi ikke kommer til å angre på at vi flyttet hit. Sandbakken er et veldig fint sted! forteller en entusiastisk Sébastien Barrault på telefon etter en travel åpningshelg.

Sandbakken kommer i høst til å holde åpent fredag, lørdag og søndag, men i høstferien blir det åpent alle dager. Når vinteren kommer, satser Gunn og Sébastien på å holde åpent alle dager unntatt mandag og tirsdag.

Les mer:

Sandbakken på internett

Fra Arktis til Østmarka – NRK Østlandssendingens reportasje

– Vi kommer til å savne stamgjestene